UiTM Sarawak johan Jesselton Debate Open 2015 - Hamdin, Mohamad Syafie; Nyalayang, Ignatius (UiTM Sarawak, 2016)
Kemeriahan pertandingan Jesselton Debate Open 2015 berakhir dengan menyaksikan Univeersiti Teknoloi MARA (Sarawak) dinobatkan sebagai johan dan naib johan setelah berjaya mengetepikan lawan daripada 1 6 Universiti Awam seluruh Malaysia. UiTM Sarawak A yang merangkul gelaran juara diwakili oleh Kapten Pasukan Ignatius Nyalayang (BM228), Matthew Michael Balo (AC1 1 0) dan Safri Sri Futimah (AC 1 1 0) telah menewaskan UiTM Sarawak B yang diwakili oleh Helmi Imran (EH 111), Mishyel Dority (AMI 10), dan Agnessia Dawen (AS1 10) di pertandingan akhir dengan usul "Isu Keselamatan Sabah Tanggungjawab Bersama".