UiTM Sarawak johan Kenyalang Debate Open Siri 4 - Hamdin, Mohamad Syafie; Annuar, Mohammad Amirul Haziq (UiTM Sarawak, 2016)
Universiti Teknologi Mara Sarawak muncul sebagai juara debat apabila berjaya menewaskan Universiti Malaya, Universiti Kuala Lumpur dan Universiti Sultan Zainal Abidin pada pertandingan akhir Kenyalang Debate Open yang berlangsung di The Regency Rajah Court Hotel. Kejayaan ini merupakan kemenangan julung kali UiTM Sarawak sejak 4 siri penganjuran bagi pertandingan dwi tahunan ini. Pada siri sebelumnya Universiti Malaysia Terengganu, Universiti Islam Antarabngsa Malaysia dan Universiti Teknologi Petronas merupakan johan siri 1 - 3.