Pertandingan khat dan karektor Cina - Wee, Sheau Ping (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2007)
Akademi Pengajian Bahasa dengan kerjasama CITU telah menganjurkan pertandingan khat (tulisan Arab) dan karektor Cina pada hari Sabtu, 7 April 2007 bersamaan 19 Rabi'ul Awal 1428 Hijrah. Pertandingan yang julung kalinya diadakan ini bertempat di Dewan Kuliah 2 UiTM Sarawak bermula pada jam 9 sehingga 11 pagi dengan tema pertandingan menghayati keindahan seni khat dan karektor Cina.