KOSISWA pemangkin budaya keusahawanan pelajar - Bantin, Raymond (UiTM Sarawak, 2016)
Koperasi Siswa UiTM Sarawak Berhad (KOSISWA) merupakan salah satu unit perniagaan yang ditubuhkan di bawah naungan MASMED UiTM Sarawak. KOSISWA bergerak aktif untuk menyemarakkan budaya keusahawanan di kalangan pelajar UiTM Sarawak. KOSISWA UiTM Sarawak telah ditubuhkan pada 23 Jun 201 2 atas nasihat dan bimbingan Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dan juga Maktab Koperasi Malaysia (MKM) cawangan Sarawak.