Ayah dan adik beradik penguat semangat Asma' setelah ketiadaan ibu tersayang - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Dalam dunia dakwah, umum mungkin mengenali insan yang bernama Dato' Profesor Dr. Farid Ravi Abdullah yang kini turut memegang jawatan Naib Canselor Universiti Islam Selangor. Beliau juga dikenali sebagai ahli akademik dan kini giliran anak gadisnya pula meneruskan legasi beliau, cuma dalam bidang yang berbeza iaitu perakaunan. Kejayaan anak sulung beliau, Asma’ Nabilah Mohd Ravi, 23 tahun bergelar graduan Sarjana Muda Perakaunan Profesional di UiTM Shah Alam pastinya menimbulkan rasa bangga buat Dato Dr. Farid sendiri serta Asma’ sendiri. Tetapi siapa sangka, perjalanan menuju kejayaan bukanlah semudah yang disangka apabila Asma’ kehilangan ibu tercinta ketika dalam pengajian dan buat Dato’ Profesor Dr. Farid pula, beliau kehilangan isteri tercinta yang sama-sama membesarkan anak-anak sebelum ini.