Lawatan akademik ke Melaka - Abang, Mohamad (UiTM Sarawak, 2016)
Pada 27-31 Julai 2015 yang lepas, seramai 31 orang pelajar dariIM1105B, Fakulti Pengurusan Maklumat telah mengadakan satu lawatan Akademik ke Melaka, dengan diiringi oleh Puan Zainon Haji Bibi. Di antara pengisian aktiviti ialah mengadakan lawatan ke rumah Anak Yatim Islam Jasin Melaka. Semasa lawatan di rumah anak yatim tersebut, para pelajar telah melakukan aktiviti-aktiviti seperti sesi icebreaking, menyediakan perpustakaan mini, mengadakan expo-information dan ceramah kerjaya di UiTM, serta program ramah-tamah bersama anak yatim. Rombongan pelajar turut juga melawat National Archive Melaka, Muzium Kesultanan Melayu Melaka, dan Muzium Samudera. Para pelajar telah banyak menimba ilmu di sepanjang program ini berlangsung.