Menempuhi sejarah dan warisan Kampung Kemuning - Sallehudin, Nur Ain; Hasbullah, Siti Nur Syahirah; Bunawan, AP Azli; Md Jali, Jafalizan (Academica Press Solutions, 2024)
Transkrip ini mencakup hasil penyelidikan bersama Encik Che Yusuf bin Che Idris mengenai sejarah dan perkembangan Kampung Kemuning, Machang, Kelantan. Wawancara tersebut dilaksanakan pada 29 Jun 2024, hari Sabtu, mulai pukul 10 pagi, bertempat di Masjid Mukim Pemanok, Kampung Kemuning, Machang, Kelantan. Beliau yang berusia 81 tahun, adalah penduduk tertua di Kampung Kemuning. Beliau telah menyaksikan berbagai perkembangan dan kemajuan di kampung tersebut sepanjang hidupnya. Selain itu, beliau juga telah mengalami berbagai peristiwa, baik yang suka maupun yang duka, selama 81 tahun terakhir. Isi transkrip ini meliputi sejarah pemukiman Kampung Kemuning dan juga perkembangan serta kegiatan sosioekonomi di kampung tersebut.