Graduan FPP UiTM kekal relevan di era digital. - Suhaini, Zaidatul Insyirah (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, Universiti Teknologi MARA (UiTM) tampil dalam memastikan kebolehpasaran graduan berada pada tahap tertinggi, sekaligus menjadikan pelajar mereka terus relevan sesuai dengan kehendak industri. Dengan kebolehpasaran mencecah 92 peratus, mereka membuktikan bahawa kurikulum dan pendekatannya sentiasa bergerak seiring dengan arus digital, khususnya dengan kewujudan teknologi kecerdasan buatan (AI). Menurut Dekan Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, Profesor Ts. Dr. Shafinar Ismail, penekanan terhadap kemahiran digital menjadi keutamaan dalam memastikan para graduan kekal berdaya saing. “Kami fokus pada peningkatan kemahiran digital, khususnya penggunaan Artificial Intelligence (AI). Insya-Allah pada tahun 2026, kurikulum fakulti akan melalui semakan untuk memasukkan elemen AI dalam semua program. AI juga digunakan dalam simulasi perniagaan, membantu pemadanan kerjaya yang lebih tepat serta meningkatkan reputasi akademik fakulti”, jelas beliau.