Populariti sementara, pendidikan selamanya. - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Nama Nur Assyifa Farhana binti Pawzi kini semakin dikenali di platform media sosial, khususnya TikTok, kerana bakatnya menghasilkan suara latar yang menyerupai karakter animasi popular Kick Buttowski. Namun, di sebalik sensasi itu, beliau sebenarnya merupakan seorang graduan Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran yang kini aktif sebagai pencipta kandungan dan usahawan bersama keluarganya. “Selama beberapa tahun menempuh diploma dan seterusnya degree, berbagai cabaran yang dilalui. Tapi syukur sebab ada keluarga dan rakan-rakan yang banyak membantu,” katanya ketika ditemu bual mengenai perjalanan akademiknya.