Perubatan: antara minat dan tanggungjawab - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Sebut sahaja bidang perubatan atau kerjaya sebagai seorang doktor, mungkin ramai yang membayangkan is satu kerjaya yang " bergaya" dan bergaji besar. Namun ia hanyalah persepsi sedangkan hakikatnya kerjaya doktor perubatan merupakan kerjaya yang mencabar dan menuntut kesabaran yang tinggi tetapi bagi Ummu Aqilah Mohd Nordin, ia bukan alasan untuk berputus asa.