Graduan UiTM mampu berperanan sebagai agen perubahan ummah. - Harith Badrul Hisyam, Amni (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Seramai 1,101 graduan dari Fakulti Perubatan, UiTM Cawangan Pahang berazam untuk menjadikan cawangan mereka sebagai antara yang terbaik bersesuaian dengan kehendak masa kini terutama yang berkaitan dengan aspek infrastruktur dan kualiti penyelidikan. Menurut Rektor UiTM Cawangan Pahang, Profesor Ts. Dr. Azhan Hashim @ Ismail, menegaskan bahawa tumpuan utama UiTM Cawangan Pahang ketika ini adalah bagi memperkukuhkan infrastruktur kampus serta menggalakkan budaya Pergigian, Fakulti Farmasi serta Fakulti Sains Kesihatan telah diraikan pada Sidang kelapan Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi MARA (UiTM) ke-102, bukanlah sekadar satu sidang meraikan para graduan, tetapi lebih kepada menghargai peranan mereka sebagai agen perubahan ummah yang berguna untuk masa hadapan. Pro-Canselor, Profesor Emeritus Dato’ Dr. Hassan Said menyatakan rasa syukur di atas kejayaan para graduan yang diraikan. “Syabas dan tahniah diucapkan kepada para graduan yang telah menamatkan pengajian. Pengorbanan, ketekunan dan iltizam tinggi yang kalian wujudkan selama ini tidaklah di anggap sia-sia kerana ia akhirnya penyelidikan dalam kalangan pelajar membuahkan satu hasil yang serta pensyarah. bermakna”, ujarnya.