Bangunan warisan: sejarah dan proses penjagaan Istana Bandar, Jugra, Kuala Langat - Mohd Zulkifli, Nur Ain Najihah; Che Hashim, Nur Hasmaniera; Jefni, Infazah Damia; Md Jali, Jafalizan; Mat Yatin, Saiful Farik (Academica Press Solutions, 2024)
Artikel ini berkaitan kajian sejarah berkaitan Istana Bandar Jugra, Mukim Bandar, Daerah Kuala Langat, Selangor, Malaysia. Ianya menfokuskan kepada pemeliharaan bangunan, strategi penjagaan dan cabaran semasa pemulihan bangunan ini. Pendekatan kualitatif (temubual secara peribadi) digunakan bersama tokoh yang dipilih. Temubual dilakukan oleh tiga orang pelajar dari UiTM Puncak Perdana bersama Puan Nor Hazita Binti Mohd Sumali (Penolong Kurator) dan Tuan Ahmad Anuar Bin Ishak (Penolong Ketua Kampung Bandar) Mereka sangat komited dalam memenuhi keperluan penjagaan Istana Bandar untuk menjaga sejarah komuniti setempat.