Ibu dan abang pendorong Megat Luqman untuk ceburi bidang seni. - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Siapa yang tidak kenal dengan Raja Azura, seorang pelakon dan pengacara serta pernah menjadi penyampai radio terkenal. Kini, jejak langkah dan bakat diwarisi bukan seorang tetapi dua orang anak teruna Raja Azura turut menceburi bidang seni atau pengurusan seni dan baharu sahaja bergelar seorang graduan bersempena dengan Istiadat Konvokesyen Universiti Teknologi MARA, UiTM ke 102 di UiTM Shah Alam. Megat Luqman Haqim Adzmin merupakan anak kedua Raja Azura, menamatkan pengajian Diploma Pengurusan Seni, Fakulti Filem Teater dan Animasi UiTM malahan kini sedang melanjutkan pengajian di peringkat ijazah sarjana muda di tempat yang sama.