Majlis Anugerah Harta Intelek Negara (AHIN 2016) - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Shah Alam, 02 Ogos - Penyelidik Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah berjaya memenangi anugerah Gangsa bagi kategori Hak Cipta pada majlis Anugerah Harta Intelek Negara (AHIN 2016), bersempena Hari Harta Intelek Negara 2016. Kumpulan yang terdiri daripada pensyarah Fakulti Sains Komputer & Matematik, UiTM Shah Alam; Prof. Madya Dr. Anitawati Mohd Lokman, Azhar Abd. Aziz, Afiza Ismail, Syed Abdullah Syed Abdul Kadir serta Fateen Faiq Mislan Moganan, menghasilkan reka cipta 'ITourism Travel Buddy Mobile Application' iaitu aplikasi dalam talian yang menawarkan informasi berkaitan industri pelancongan di Malaysia dalam bentuk interaktif dan mudah difahami.