Transkrip wawancara bersama Sarjan Mejar (B) Sallehuddin Bin Omar sebagai seorang anggota Komando Vat 69 mengenai pengalaman beliau semasa di dalam Operasi Jempol Tiga (3) di Kalimantan, Indonesia pada tahun 1971 - Md Aziz, Md Azri Dzhiya Ul-Haq; Baharudin, Muhammad (2015)
Transkrip sejarah lisan ini mendokumentasikan wawancara bersama SM (B) Sallehuddin Bin Omar, bekas anggota Komando VAT 69, mengenai pengalaman beliau semasa di dalam Operasi Jempol Tiga di Kalimantan, Indonesia. Wawancara yang direkodkan bersama Muhammad Bin Baharudin dan Md Azri Dzhiya Ul-Haq Bin Md Aziz ini berlangsung di Pusat Latihan Polis Gerakan AM Ulu Kinta, Perak Darul Ridzuan, pada 12 Disember 2014, bermula jam 6.05 petang. Beliau merupakan salah seorang anggota rekrut pertama Komando VAT 69 yang ditubuhkan pada tahun 1969, serta mempunyai banyak pengalaman dan keupayaan dalam operasi menjejak dan menghapuskan komunis di dalam dan luar negara, selain berkhidmat sebagai pakar letupan. Transkrip wawancara ini menyentuh latar belakang dan keluarga beliau, pengalaman sepanjang berkhidmat sebagai anggota keselamatan negara, dan menumpukan kepada Operasi Jempol Tiga. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh terlibat dengan pasukan Komando VAT 69, jenis latihan yang dilalui, dan misi pertamanya. Selain itu, beliau memberikan pendapat, harapan, dan nasihat mengenai Pasukan Komando VAT 69 pada masa kini dan untuk masa hadapan.