Legasi P. Ramlee terus mengalir dalam jiwa Ghazia Gurnawan - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Siapa yang tidak kenal dengan Seniman Agung, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang dikenali sebagai seniman serba boleh yang telah menghasilkan ribuan karya dan masih dinikmati hingga ke hari ini. Selepas lebih 50 tahun pemergiannya, giliran pewarisnya pula meneruskan legasi P. Ramlee termasuklah cicitnya sendiri, Ghazia Gurnawan yang baru sahaja bergelar graduan Diploma Seni Muzik UiTM. Ghazia Gurnawan yang juga cucu kepada Nasir P. Ramlee membuktikan bahawa minat dan usaha peribadi tetap menjadi kunci kejayaan.