Kebolehpasaran graduan UiTM membanggakan. - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Kedudukan terbaru beberapa subjek dalam QS World Ranking secara tidak langsung telah melonjakkan imej dan reputasi Universiti Teknologi MARA, UiTM di peringkat antarabangsa dan pastinya memberikan kelebihan tersendiri buat program-program yang ditawarkan dalam UiTM. Berucap dalam sidang ketujuh, Profesor Datuk Ts. Dr. Shahrin Sahib @ Sahibuddin, FASc menegaskan reputasi akademik universiti terus meningkat apabila 21 subjek UiTM tersenarai dalam QS World University Rankings by Subject 2025 – termasuk Bahasa Inggeris dan Kesusasteraan, Sains Komputer dan Sistem Maklumat, serta Matematik.