Cekal hadir istiadat konvokesyen meskipun berdepan kesukaran. - Abdullah, Aidil Adha (UiTM, Pejabat Komunikasi Strategik, 2025)
Berkeadaan tidak sihat bukanlah alasan untuk saya tidak membawa pulang skrol. Sebaliknya, inilah antara salah satu detik istimewa buat saya dan keluarga.” Itulah kata-kata Nor Maisurah Hasbullah, graduan kelas pertama Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi MARA (UiTM) yang tetap hadir ke hari bersejarah beliau sekalipun terpaksa berkerusi roda. Anak kelahiran Melaka itu tetap hadir ke Istiadat Konvokesyen UiTM di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC) meskipun terpaksa berkerusi roda selepas terbabit dalam kemalangan ketika pulang dari tempat kerja. Menurutnya, kejayaan menamatkan pengajian dalam tempoh empat tahun adalah hasil usaha gigih mengharungi cabaran sepanjang bergelar mahasiswa. “Saya sangat gembira kerana sepanjang empat tahun pengajian, banyak dugaan yang terpaksa saya lalui.