CEO@faculty programme dan soaring upwards with Shazalli - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Pada 29 Julai 2016 yang lalu, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam telah menganjurkan Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan CEO@Faculty Programme kepada YBhg. Dato' Sri Shazalli Ramly, Ketua Pegawai Eksekutif, Celcom Axiata Berhad sebagai CEO Faculty Programme(CFP). Pada majlis yang sama turut berlangsung sesi khas Soaring Upwards with Shazalli bertempat di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC), UiTM Shah Alam. Program yang disempurnakan oleh YB Menteri Pendidikan Tinggi ini dihadiri lebih kurang 1 ,500 termasuk pelajar UiTM, pensyarah dan alumni. Majlis ini merupakan inisiatif Kementerian Pendidikan Tinggi bagi memperhebatkan penyertaan sektor industri dalam sistem pendidikan tinggi negara melalui perkongsian pengalaman dan kepakaran tokoh-tokoh industri. Majlis turut dihadiri oleh Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh, Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM, Tan Sri Dr. Ahmad Zaidee Laidin, Naib Canselor UiTM, Prof. Emeritus Dato' Dr. Hassan Said dan Ahli Lembaga Pengarah UiTM merangkap Presiden Persatuan Alumni UiTM (PAUiTM), Datuk Zaini Hassan.