Kejohanan Boling Piala Rektor UiTM Sarawak edisi ke-3 2015 - Jais, Widyawati; Yeo, Jiin Yih (UiTM Sarawak, 2016)
Unit Sukan dengan kerjasama KEKiTA dan PEWANI telah berjaya menganjurkan Kejohanan Boling Ptala Rektor UiTM Sarawak Edisi Ke-3 2015 yang berlangsung pada 26 November 2015, jam 7.00 -11.30 malam bertempat di Megalanes, King Centre. Aktivitl ini disambut baik dengan penyertaan seramai 29 kumpulan. Kumpulan SP Strikes yang terdiri daripada Azmil bin Man, Berahim bin Pon, Zulfadli bin Sukardi, dan Nur Amni Amelia Abdullah telah memenang kejohanan Bowling Piala Rektor UiTM Sarawak. Selain itu, johan individu lelaki telah dimenangi oleh Azmil Man manakala johan individu perempuan pula dimenangi oleh Affidah Morni. Diharapkan kerjasama antara Unit Sukan, KEKiTA dan PEWANI akan berterusan di masa akan datang demi merapatkan ukhwah seluruh warga UiTM Sarawak.