Konvensyen Nasional Penyatuan Bangsa - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) buat julung kalinya mengadakan Konvensyen Nasional Penyatuan Bangsa anjuran Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media (FKPM) dan Institut Melayu Pemikiran dan Kepimpinan UITM (IMPAK). Konvensyen ini telah berlangsung pada 8 hingga 10 November 2016 bertempat di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC). Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan Sultan Nazrin Muizzudin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al-Maghfur-lah telah berkenan menyempurnakan Majlis Titah Diraja dan seterusnya merasmikan konvensyen tersebut pada 8 November 2016.