MoU antara UiTM dan Volgograd State Medical University, Russia - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), telah memeterai satu perjanjian persefahaman (MoU) bersama dengan Volgograd State Medical University, Russia yang diwakili oleh Prof. Dr. Alexander A.Spasov pada 19 April 2016, bertempat di Bilik Mesyuarat Canseleri Aras 6. Perjanjian ini merupakan satu kolaborasi di mana kedua-dua Universiti bersetuju untuk berkongsi maklumat, tenaga dan kepakaran demi kebaikan kedua-dua belah pihak.