Encik Napis bin Johari peserta sukarelawan Putera 1 Malaysia ke Misi Bantuan Kemanusiaan Somalia 2011 penglibatan dan pengalaman - Alias, Nurulain; Zaidin, Ummi Farahimah (2015)
Transkrip ini mendokumentasikan temu bual bersama Encik Napis bin Johari, yang berkongsi pengalaman beliau dalam aktiviti sukarelawan dan sebagai saksi peristiwa misi bantuan kemanusiaan ke Somalia. Encik Napis merupakan salah seorang peserta yang berpengalaman luas dalam aktiviti sukarelawan dan juga pernah menjadi Ketua Pemuda UMNO Cawangan Kuala Pilah beberapa penggal. Temu bual ini dijalankan di kediaman sepupu Nurulain binti Alias di No. 64 A, Kampung Ulu Gentam, Kuala Pilah, 72000 Negeri Sembilan, pada 11 Disember 2014 bermula jam 5.00 petang. Transkrip ini menyentuh latar belakang beliau serta pengalaman beliau sepanjang penglibatan dalam bidang sukarelawan. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh berkecimpung dalam bidang politik dan menyertai program sukarelawan yang pertama, serta insiden penting yang berlaku ketika misi bantuan kemanusiaan ke Somalia.