UiTM anjur Ekspo Selangkah ke UiTM kali ke-9 - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Ekspo Selangkah Ke UiTM 2016 telah berlangsung dengan jayanya pada 12 dan 13 Mac 2016.Tahun ini merupakan tahun ke-9 penganjuran Ekspo Selangkah Ke UiTM. Ekspo Selangkah Ke UITM ini berperanan seb agai Pusat Sehenti yang menyalurkan informasi pengajian yang terkini dan tepat kepada kumpulan sasaran seperti lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), lepasan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM). lepasan Matrikulasi, kaunselor sekolah serta ibu bapa. Setiap tahun, ekspo ini diadakan serentak di seluruh UiTM KampuS Cawangan. UiTM Shah Alam masih mencatatkan jumlah pengunjung palingramaiiaitusebanyak 110,500 bagike dua-dua hariberlangsung. Profesor Emeritus Dato' Dr Hassan, Naib Canselor telah hadir pada hari sabtu untuk sesi walkabout ke setiap booth fakulti/jabatan y ang terlibat dan berpeluang berjumpa serta beramah mesra dengan petugas dan pengunjung. dan Majlis perasmian penutup dan penyampaian hadiah diadakan pada hari Ahad, 13 Мас 2016 yang disempurnakan oleh Prof Sr Ir Dr Suhaimi Abdul Talib, Timbalan Naib Canselor (Akademik Antarabangsa). Hadir sama ialah dekan-dekan fakulti, Pengarah Bahagian Pengambilan Pelajar dan Pengarah Bahagian Canseleri dan Komunikasi Korporat. Sementara itu, Fakulti Sains Komputer dan Matematik (FSKM) telah menjulang kategori booth terbaik kes eluruhan dua tahun berturut-turut.