Penganjuran Kenyalang Debate Open Siri 4: “Speak & Sumpit” - Hamdan, Mohamad Syafie (UiTM Sarawak, 2016)
Persatuan Unit Debat Bahasa Melayu UiTM Sarawak melakar kejayaan lagi dengan penganjuran Kenyalang Debat Open bermula 10-15 November 2015. Pertandingan dwi tahunan yang memasuki edisi keempat penganjurannya juga turut melibatkan Pertandingan Debat Kenyalang Muda antara sekolah rengah seluruh bahagian di Sarawak. Pertandingan Pidato Iban yang dibuka penyertaan kepada seluruh negara.