Insan terpilih umat Nabi Muhammad SAW - Libasin, Zuraira; Mazeni, Noor Azizah (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2025)
Dalam Islam, syurga adalah ganjaran tertinggi bagi mereka yang beriman dan beramal soleh. Terdapat golongan tertentu yang dijanjikan untuk masuk syurga tanpa hisab atau perhitungan amalan. Ini bermakna mereka akan terus dimasukkan ke dalam syurga tanpa melalui proses hisab yang bakal dijalani oleh setiap manusia pada hari kiamat. Setiap Muslim pasti mendambakan untuk masuk syurga tanpa dihisab. Ini adalah impian yang mencerminkan keinginan untuk mendapat rahmat dan kasih sayang Allah SWT dengan sepenuhnya. Memasuki syurga tanpa hisab bermakna seseorang itu telah mencapai tahap keimanan dan ketaqwaan yang sangat tinggi, serta telah berusaha sebaik mungkin untuk menjalani kehidupan yang diredhai Allah SWT.