Hidangan istimewa Kelantan - Wan Mohammad, Wan Anisha; Kechil, Rafizah (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2025)
Negeri Kelantan terkenal dengan kepelbagaian hidangan tradisionalnya yang unik serta kaya dengan rasa asli Timur Laut Semenanjung Malaysia. Antara hidangan istimewa yang menjadi kebanggaan rakyat Kelantan ialah seperti berikut: Nasi kak wok Nasi berlauk, Nasi kerabu, Nasi air, Air asam perut, singgang ikan ,etok salai, nasi tumpang