Utusan Melayu universiti pertama Normala - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Tempoh 37 tahun berkecimpung dalam bidang kewartawanan bagaikan tidak cukup untuknya menabur bakti. Sejak bersara pada Januari 2015, Normala Hamzah, 60, kini aktif melakukan kerja-kerja kebajikan. "Saya bukan jutawan. Saya hanya seorang bekas wartawan yang melihat manusia lain sebagai keluarga dan sahabat yang perlu dibantu. "Semoga Allah buka pintu hati saya untuk terus berbakti dan berbuat kebajikan selagi terdaya. Jiwa saya tenang dan bahagia kalau dapat tolong orang," begitu ungkapan bekas wartawan akhbar terbitan Utusan Melayu (M) Bhd. dalam satu wawancara baru-baru ini.