STMIK Amikom jalin kerjasama dengan Universiti Teknologi MARA Malaysia - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Pada Jumaat (16/9) dilakukan penandatanganan MoU antara STMIK Amikom Yogyakarta dan Universiti Teknologi MARA (UITM) Malaysia. Acara dihadiri ketua dan jajaran pengurus STMIK Amikom Yogyakarta serta tamu dan undangan dari Universiti Teknologi MARA (UITM) Malaysia, yaitu YBhg Prof Emeritus Dato' Dr Hassan Said (UiTM Vice Chancellor), Ybhg Dato' Prof A Razak Hj Mohaideen (Dean of FITA, UITM), Khairul Anwar bin Mat Kassin (Deputy Dean of FiTA), Raja Mohammad Fikri Raja Azman (Special Officer to Vice Chancellor), Ahmad Faizul Abd.Rashid (Head of Film Center FiTA), dan Muhammad Azhar Abdullah (Head of Animation Centre FiTA).Turut hadir staf ahli Menteri Bidang Teknologi RI Ir Woro Indah Widiastuti dan kalangan media.