Konferensi Antarabangsa Islam Borneo ke-8 (KAIB 8) - Bujang, Saimi; Yeo, Jiin Yih (Universiti Teknologi MARA Sarawak, 2016)
Pada 2 dan 3 September 201 5, UiTM Sarawak dengan kerjasama Universiti Islam Sultan Sharif Ali, Negara Brunei Darussalam (UNISSA), UiTM Sabah dan Pusat Da'wah Negara Brunei Darussalam telah berjaya mengadakan Konferensi Antarabangsa Islam Borneo Ke-8 (KAIB 8). Konferensi yang bertema "Melestari Da'wah dan Tamadun Islam di Borneo" diadakan di Universiti Islam Sultan Sharif Ali, Negara Brunei Darussalam (UN