Hartanah: manfaatkan pembiayaan kali kedua - Mahmud, Syahrul Hezrin; Mat Yusof, Mohd Husnin (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2021)
Kemudahan pembiayaan oleh LPPSA khusus kepada penjawat awam merupakan satu keistimewaan yang perlu dimanfaatkan untuk memiliki kediaman impian. Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) merupakan badan berkanun yang bertanggungjawab menguruskan kemudahan pembiayaan ini dengan menawarkan pelbagai skim pembiayaan mengikut kriteria yang telah ditetapkan.