Selamat Hari Akademia: 5 Oktober 2021 - Abdullah, Farhah (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2021)
Masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Akademia buat semua pensyarah Universiti Teknologi MARA (UiTM), walau di mana sahaja anda berada. Bukan semua orang berpeluang menjadi pensyarah. Para pensyarah di universiti mempunyai skop tugas hakiki yang berlainan berbanding guru-guru di sekolah. Pensyarah mempunyai pelbagai tuntutan tugas hakiki, selain pengajaran, penyelidikan, penerbitan, dan tidak terkecuali diamanahkan dengan tugas-tugas pentadbiran, rundingan dan khidmat masyarakat. Melihat daripada skop pengajaran,