Karnival sukan terbuka anjuran D’Planters - Mahdian, Suraiya (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2018)
Antara matlamat dan objektif penganjuran karnival ini adalah untuk memupuk semangat kesukanan dan amalan hidup yang sihat, mengasah bakat peserta dalam bidang kesukanan, mewujudkan sikap berdaya saing secara sihat, membangunkan modal insan yang kreatif dan inovatif berteraskan keusahawanan melalui pembukaan tapak jualan, memberi peluang kepada pelajar menganjurkan sesuatu program, serta memperkukuhkan semangat ukhwah dan mahabbah di kalangan warga UiTM Mukah.