Jebat si maine coon - Mohammed, Noor Hafiza; Mat Salleh, Suzila; Mohamad Yusof, Hani Sakina; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Abdullah, Solehah (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2021)
Enam tahun yang Lalu, saya dan suami membeli dua ekor kucing jantan DLH (domestic long hair). Tujuan utama kami membeli kucing pada waktu itu adalah kerana telah beberapa kali ular masuk ke rumah ibu di Kampung Surau Panjang, Kuala Terengganu. Kemudian, suami saya berniat untuk mencari kucing betina sebagai teman dan kami berkesempatan membeli seekor kucing baka BSH (British Short Hair). Hasil dari peliharaan tiga ekor kucing tersebut maka beranak pinaklah kucing sehingga ke 17 ekor semuanya.