Paradigma Johor: Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development Edisi 14 Jun-Sept 2025 - Zainon, Saunah; Jaini, Azila (Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED), 2025)
Majalah Paradigma Johor Edisi 14 (Jun–Sept 2025) ini memaparkan perkembangan dan inisiatif terkini Malaysian Academy of SME and Entrepreneurship Development (MASMED) di UiTM Cawangan Johor dalam memacu ekosistem keusahawanan di peringkat kampus dan komuniti. Kandungannya menyoroti pelbagai aktiviti penting, termasuk penganjuran program pembangunan kapasiti seperti Bengkel TikTok Mastery: From Basics To Advance Success!, yang melibatkan pelajar, staf, dan komuniti luar seperti PUSPANITA Cawangan Segamat, menunjukkan usaha untuk mendigitalkan kemahiran keusahawanan. Selain itu, majalah ini turut merekodkan usaha strategik peringkat pengurusan, seperti Sesi Kunjungan Hormat ke MASMED UiTM Shah Alam dan Lawatan Ke Koridor Keusahawanan MASMED oleh Rektor dan pengurusan cawangan, yang bertujuan membentangkan usul dan libat urus pembangunan koridor keusahawanan di Kampus Segamat, memperkukuh peranan UiTM Johor sebagai hab pembangunan perniagaan kecil dan sederhana. Dokumentasi ini berfungsi sebagai rekod pencapaian, pengiktirafan, dan strategi masa depan, dengan memaparkan pengiktirafan seperti Anugerah Graduan Terbaik dan lawatan rasmi, mencerminkan komitmen berterusan terhadap pembangunan modal insan dan keusahawanan yang mampan.