Program Membina Kerangka Modul (MKM) - Adenan, Faizul (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2018)
Pada 25 Mac 2018, Kelab PEERS Kampus Mukah telah menjalankan aktiviti khas bagi merangka dan merancang modul-modul berkaitan untuk kegunaan masa hadapan. Program Membina Kerangka Modul (MKM) ini telah dihadiri oleh 35 orang ahli PEERS dan dijalankan secara indoor dan outdoor. Antara penekanan modul tersebut adalah modul berbentuk akademik, team building, kepimpinan dan beberapa jenis modul yang lain. Program ini telah memberikan kesan positif kepada ahli kelab kerana mereka diberi peluang untuk mengemukakan seberapa banyak idea untuk dipraktikkan terus bagi menguji keberkesanan modul tersebut.