Program pemantapan akademik subjek ekonomi - Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida; Majidi, Nuzaihan (UiTM Sarawak, 2018)
Program Pemantapan Akademik Subjek Ekonomi merupakan sebuah program berunsur ilmiah yang mendedahkan pelajar dengan ilmu serta kemahiran yang menjurus kepada mengenali teori dan formula pengiraan di samping mengaplikasikannya dalam konsep ekonomi. Pendekatan program berkenaan yang menerapkan kaedah-kaedah bagi memantapkan tahap kefahaman dari segi teori dan pengiraan sememangnya berfaedah dalam membantu pelajar untuk mencapai target kelulusan yang cemerlang dalam peperiksaan pertengahan semester dan seterusnya peperiksaan akhir. Selain itu, program ini juga merupakan satu inisiatif fakulti dalam memperbaiki prestasi pelajar bagi subjek ekonomi sejajar dengan matlamat universiti untuk mencapai GOT - “Graduate on time’’