Pesta buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL 2025): sorotan pengalaman - Abdul Ghalim, Shahril Anuar; Mat, Mustafa Kamal (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2025)
Program lawatan ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2025 anjuran Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTM Cawangan Negeri Sembilan telah melibatkan penyertaan seramai 42 orang staf akademik dan pentadbiran. Bertempat di PWTC, program ini membuka ruang kepada peserta untuk meneroka pelbagai terbitan tempatan dan antarabangsa serta mengikuti aktiviti yang dianjurkan sepanjang pesta berlangsung. PBAKL merupakan platform penting dalam memperkasa industri perbukuan negara melalui promosi dan penjualan buku secara besar-besaran. Penyertaan ini bukan sahaja menyemarakkan semangat membaca, malah menyumbang kepada pengayaan ilmu dan jaringan profesional. Ia turut memperlihatkan komitmen PTAR dalam menyokong budaya ilmu dan literasi dalam kalangan warga universiti. Keseluruhannya, program ini berjaya mencapai objektif dalam mengangkat nilai pembacaan dan pembangunan intelektual.