STEM playground sempena Sarawak Career and Training Fair - Bujang, Azlina (UiTM Sarawak, 2018)
Pada 10 Mac 2018 (Sabtu) Jabatan Sains Komputer (JSK) melalui Jawatankuasa STEM UiTM Cawangan Sarawak telah menyertai STEM Playground, (SCaT Fair 2018) bertempat di BCCK. Pelbagai aktiviti seperti FunFoto, Sudoku, Puzzle dan Fun Three telah berlansung dengan meriahnya. Peserta yang terdiri daripada pelajar sekolah rendah dan menengah khususnya daripada bandaraya Kuching, Samarahan dan Serian telah diberi pendedahan bagaimana untuk mengambil gambar yang balk dengan mengunakan telefon bimbit. Teknik-teknik seperti pencahayaan, postur badan yang betul semasa mengambil gambar serta teknik-teknik penting yang lain. Aktiviti ini disediakan bagi meningkatkankemahiran mengambil gambar dan memori visual.