Resepi kuih akok mudah, cepat & sedap oleh madam K - Mat Rashid, Kartini (Fakulti Pengurusan Perniagaan, UiTM Terengganu, 2021)
Bagi mengelakkan kuih akok menjadi keras dan tidak gebu, elakkan daripada meletakkan tepung gandum berlebihan.