Bengkel horizon baru Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) UiTM Sarawak - Abang, Mohammad (UiTM Sarawak, 2018)
Kumpulan Inovativ Dan Kreatif sememangnya sinonim dengan UiTM Sarawak. Bermula dari tahun 2008 sehingga sekarang, pelbagai kejayaan telah dikecapi oleh KIK UiTM Sarawak samada di peringkat universiti, negeri, kebangsaan mahupun antarabangsa. Bagi melestarikan amalan KIK di UiTM Sarawak, program-program pembangunan KIK kerap diadakan oleh Jawatankuasa Kumpulan Inovatif Dan Kreatif UiTM Sarawak.