Dua beradik olahragawan dan olahragawati UiTM - UiTM, Korporat UiTM
Atlet perahu layer negara, iaitu seраsang adik-beradik, Khairulnizam Mohd Afendy dan Khairun Nieeta Mohd Afendy, masingmasing dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati Universiti Teknologi MARA (UITМ) 2015 pada Majlis Anugerah Sukan UiTM di sini, barubaru ini. Khairulnizam yang bakal menggalas cabaran negara dalam Sukan Olimpik Rio pada Ogos ini turut menerima hadiah perahu layar baharu bernilai RM20,000 daripada universiti sebagaimana diumumkan sendiri oleh Naib Canselor UITM, Prof Emeritus Datuk Dr Hassan Said, pada majlis yang sama.