Majlis doa selamat meraikan Program Mobiliti Imam ke Education Malaysian Australian - UiTM, Bahagian Hal Ehwal Islam (Pejabat Pemerkasaan Adiwangsa, 2025)
Pada 6 Februari 2025 telah berlangsung majlis meraikan dan doa selamat untuk wakil deligasi ke Program Mobiliti Imam ke Australia untuk Ramadan ini yang bertempat di Bilik Mesyuarat, Bahagian Hal Ehwal Islam. Dua orang Imam Masjid UiTM Shah Alam yang berpeluang untuk bertugas di Australia ialah Ustaz Ismail Hashim di Malaysia Hall Of Melbourne dan Ustaz Mohd Abdul Aziz di Malaysia Hall Of Sydney. Mereka bakal bertugas di lokasi masing-masing pada malam 1 Ramadan 1446H sehingga 1 Syawal 1446H. Dalam amanat yang disampaikan oleh Pengarah BHEI, Tuan Haji Hanafi Haji Hamdani, beliau menyatakan hasrat yang sangat tinggi agar dapat berkhidmat dengan baik dan cemerlang seterusnya meningkatkan visibiliti universiti khususnya BHEI.