Bengkel Pemerkasaan Jawatankuasa Penduduk (JKP) - Adenan, Faizul (UiTM Sarawak, 2018)
Pada 18 hingga 19 Januari 2018 telah berlangsung Bengkel Pemerkasaan Jawatankuasa Penduduk (JKP) anjuran Majlis Daerah Dalat dan Mukah (MKKM) di Kingwood Resort, Mukah. Lebih dari 50 orang perwakilan yang merangkumi jawatankuasa kampung sekitar Mukah, Dalat dan Balingian telah turut serta dalam bengkel ini. Encik Faizul Bin Adenan (Pegawai Psikologi) UiTM Sarawak Kampus Mukah telah dijemput untuk menjadi Fasilitator atau Pemudahcara sepanjang dua hari program berlangsung. Selain itu, F