Program Counselling For Academic Success (C4AS) - Adenan, Faizul (UiTM Sarawak, 2018)
Program Counselling for Academic Success (C4AS) anjuran Unit Kerjaya dan Kaunseling (UKK) UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah dijalankan selama tiga siri pada semester ini, iaitu pada 12, 21 dan 26 Mac 2018. Unit Kerjaya dan Kaunseling telah menjemput Encik Ahmad Faisal Mahdi, Ustaz Ahmad Tirmizi Kram dan Cik Nurul Ain sebagai penceramah pada slot yang berlainan. Tajuk ceramah lebih berkisar kepada nikmat hidup dalam kehidupan seorang manusia, dan bagaimana manusia menggunakan nikmat yang ada untuk memajukan diri sendiri. Program C4AS ini dijalankan bagi membantu pelajar-pelajar yang mendapat CGPA di bawah 2.50 pada semester berkenaan dalam usaha meningkatkan motivasi belajar di kalangan pelajar tersebut. Seramai 70 orang pelajar telah mengikuti program ini.