Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) 2018 - Yoe Jiin Yih, Jacinta (UiTM Sarawak, 2018)
Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) 2018 telah diadakan di MYDIN Petra Jaya, Kuching pada 7 hingga 8 April 2018. la telah dirasmikan oleh Menteri Pendidikan, Sains dan Penyelidikan Teknologi, Dato Sri Michael Manyin anak Jawong. Acara perasmian Signature Programme KPT di zon Sarawak itu turut disaksikan oleh Ketua Setiausaha Pengurusan Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT), Dato Kamel Mohamad; Naib Canselor Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Profesor Datuk Dr Mohamad Kadim Suaidi; Timbalan-timbalan Naib Canselor, Dekandekan, Pengarah-pengarah UNIMAS dan pegawai-pegawai KPT.