Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) 2018 - Adenan, Faizul (UiTM Sarawak, 2018)
Pada 27 Januari 2018, Karnival Pendidikan Tmggi Negara (KPTN) 2018 berlangsung di Imperial Hotel Seramai dua orang wakil pegawai UiTM Sarawak Kampus Mukah telah ditugaskan dalam program ini yang dijalankan selama sehari. Encik Faizul bin Adenan (Pegawai Psikologi) dan Encik Abg Shawn Fendi Abg Keprawi (Penolong Pengurus Ladang) telah dipertanggungjawabkan untuk bersama-sama dengan wakil pegawai dan Unit Pengambilan dan MDAB dari UiTM Shah Alam. Program ini telah mendapat sambutan hebat dan bukan sahaja dihadiri oleh pelajar-pelajar, tetapi juga ibu bapa yang ingin mendapatkan maklumat berkaitan dengan info pengajian di UiTM seluruh Malaysia.