Program sekolah angkat STEM SK Pinang: pembangunan keceriaan ''makmal sains - STEM in action” - Mahidin, Hartini (UiTM Sarawak, 2018)
Pada 15 Mei 20018, Pusat Pengajian Sains Gunaan (PPSG) UiTM Cawangan Sarawak dengan kerjasama Persatuan Science Frontiers (SFROST) dan Persatuan pelajar Kimia (CHEMIST) telah menganjurkan Program Sekolah Angkat STEM SK Pinang: Pembangunan Keceriaan “Makmal Sains-STEM In Action” di Sekolah Kebangsaan Pinang.