Pertandingan rentak tradisi gamatkan Malam Kitai di UiTM Mukah - Abdul Razak, Muhammad Anas (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Program ini merupakan antara pengisian utama dalam acara tahunan Malam Kitai, yang bertujuan mengetengahkan keunikan budaya pelbagai bangsa di Sarawak. Inisiatif ini bertujuan mencungkil bakat baharu dalam kalangan mahasiswa serta melahirkan pelapis seni tari yang berpotensi untuk mengangkat warisan budaya ke peringkat yang lebih tinggi. Sambutan menggalakkan daripada para mahasiswa jelas menunjukkan bahawa rentak tradisi masih relevan dan terus mendapat tempat dalam hati generasi muda.