Program Hayya Bil 'Arabiyyah serlahkan bakat dan keyakinan pelajar UiTM Mukah - Abdul Razak, Muhammad Anas (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Program Hayya Bil ‘Arabiyyah telah berlangsung dengan meriah di Dewan Judan, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah, menghimpunkan pelajar-pelajar daripada pelbagai program seperti BA119, BA111, IC001 dan IC002 yang mengikuti kursus Bahasa Arab (TAC101, TAC151, TAS080) bagi semester Oktober 2024 sehingga Februari 2025. Program ini telah dirancang khusus bagi memberi peluang kepada para pelajar untuk mempersembahkan kemahiran berbahasa Arab yang telah dipelajari di dalam kelas melalui pertandingan lakonan Bahasa Arab. Pertandingan ini bukan sahaja menjadi medium pembelajaran interaktif, malah turut menjadi pentas mencungkil bakat pelajar dalam bidang lakonan.